Creant cachés – Garraf Elemental

14 set.


Aquesta és la meva primera contribució al Geocaching. No és per fardar però crec que és una série molt interessant per fer a la comarca del Garraf, que us portarà per llocs que potser coneixeu, o segurament no, que potser us agraden, o potser no, però que il·lustren d’una manera o altra, la variada (tot i que no massa espectacular) morfologia natural, paisatjística, vegetal, animal i històrica del Garraf. És un orgull presentar:

Garraf Elemental!

http://coord.info/GC329R5

Es tracta d’una sèrie de 5 cachés per la comarca del Garraf (3 tradicionals, 1 multi-cache i 1 mistery). Cada caché és independent (excepte el mistery), que vol dir que els pots buscar individualment sense haver de trobar els altres, però si es combinen les pistes que trobes en cada un dels cachés, es pot arribar a trobar un amagatall final que amaga un munt de tresors d’ncreïble valor (sentimental, es clar).

 

Com s’ha creat:

Tot va començar quan vaig voler iniciar-me en la col·locació d’algun cache. Vaig començar per pensar en un o dos llocs macos i emblemàtics de la comarca per ensenyar a tots els geocercadors però la majoria ja estaven agafats, com vaig dir a l’article del diari El Punt. Així que vaig pensar en llocs no tant emblemàtics ni espectaculars, potser més desconeguts pel públic en general, però que fossin estimats per la gent del Garraf i que valguessin la pena descobrir. Immediatament vaig pensar en La Talaia (d’on agafa el nom l’associació excurcionista de la ciutat de Vilanova), la Platja Llarga i l’Ortoll (racons fermament defensats pels ecologistes de la comarca) i La Cova Negra (un indret on la majoria d’escolars hem anat d’excurció algun cop). La publicació d’un caché a l’Ortoll per part d’un altre jugador em va tirar enlaire els plans inicials, i vaig començar a preparar els altres 3 cachés.

Mentres els anava fent, pensava que aquells cachés que estava dedicant tantes estones a crear, volia que proporsionessin més hores de diversió als geocercadors que simplement l’estona de buscar-los. La meva faceta de monitor d’esplai sempre fa que vulgui anar una mica més enllà en el joc, i que el joc es pugui continuar i continuar, o sigui que (influït per el multi de Sot de Chera) dins el meu cap es va anar fent la idea que aquells cachés havien de tenir pistes per trobar-ne un altre, un de molt gros, on hi haguessin coses que a mi realment m’importessin, i que la gent pugués agafar i compartir. D’aquesta manera se’m va ocórrer la cosa de crear un MULTI, però no volia que les pistes fossin les típiques coordenades A=2 B=9 C=7 D=5, sinó que fos especial, i que calgués anar al lloc i tenir una experiència sensorial per descobrir-ho, per exemple que cada caché fos d’un color diferent, el contenidor fos d’aquell color, la llibreta fos d’aquell color, fins i tot les coses de dins fossin d’aquell color (opció parcialment desestimada al final), i que aquest color vulgués dir alguna cosa que et fes trobar les coordenades.

Com la cosa s’anava animant vaig veure que amb tres incógnites no en tenia prou. Vaig començar a buscar un 4rt lloc per amagar un 4rt caché i “quadrar” l’assumpte, i la Nídia em va descobrir el castell vell d’Olivella, un lloc que cap dels dos coneixiem (va ser fruït d’una confusió amb el Castell d’Olérdola) però que va resultar ser una excurció ben interessant. La història del castell, i la varietat dels llocs que volia ensenyar em van encendre la bombeta per introduïr un element nou al joc: ELS ELEMENTS! (un caché prop de l’aigua, un caché prop del foc, un caché prop de la terra i un caché prop del vent, que conduïssin a un caché central en un arbre, símbol de la vida, una poesia feta geocaching. Endavant Capità Planeta!!

I d’aquesta manera quedà tot disposat per crear la serie: elements, contenidors de colors, amagatalls i coordenades, que després de varies (més de les necessàries) excurcions als llocs, canvis, proves de pluja, calibracións, edició de les pàgines html, eliminació d’algun caché bonus, modificacions de les pistes, etc, i després de uns 4 mesos, han acabat sent el que avui publquem.

Ara esperem que la feu i en gaudiu, no cal que sigui tota de cop, preneu-vos-ho en calma, i visiteu la comarca més d’un cop, degustant el gustet i l’olor del margalló, la ginesta, els pins, les ortigues,i el sotabosc sec i tallant, de la pedra calcaria i el pedriscall polsegós, gaudint de la fauna, els mosquits, aranyes i saltamartins, en resum, passant-s’ho bé i gaudint de la natura al Garraf!

Llarga vida!

Podeu veure tots els cachés al menú de la dreta  —>

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: